Vinarije i Destilerije

SR Destilerija Šurlan

SR Destilerija Šurlan
WaySearch Slavka Rodića 21
23313 Novi Kozarci
Srbija
Email: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
Pogledajte sajt
Osoba za kontakt: Darko Šurlan
Telefon: 0230/456-221
Mobilni: 064/383-54-57
Teških devedesetih porodica Šurlan je zasadila 1ha voćnjaka, vremenom usled teškog plasmana kreće se u preradu voća i proizvodnju rakija. Do 2003. godine pekla se rakija samo za potrebe porodice i usavršavao se kvalitet a istovremeno se stvorila velika ljubav prema toj proizvodnji i širenju kapaciteta. 2003. godine porodica sa solidnim kvalitetom i dovoljnim količinama dobija rešenje ministarstva poljoprivrede i počinje profesionalno da se bavi ovim poslom,da proizvodi i pakuje rakije u originalno pakovanje i da ih plasira na tržište Srbije. To je trajalo sve do prošle godine do izglasavanja novog zakona o vinu i rakiji i tada porodica Šurlan otvara destileriju Šurlan.

Ove godine nastavlja razrađen posao.U međuvremenu zalaganjem cele porodice na imanju Surlan došlo je i do povećanja proizvodnje kako rakija tako i voćarske proizvodnje i počelo se ulagati u proizvodne programe,a i u mašine. U početku je bilo teško jer nismo imali pomoć države, i sada je ona mala ali nije neznačajna. U destileriji se proizvode sledece rakije: jabukovača, šljivovica, viljamovka, kajsijevača, dunjevača i nešto sasvim novo sto je postalo aktuelno u poslednje vreme,a to je liker sa medom.Rakija se pakuje u ambalažu 0,7 l i 0,75 l. Količine koje se proizvode su ograničene,70% sirovine destilerija dobija iz sopstvenih voćnjaka.

U ovom periodu proizvodi su izlagani na različitim manifestacijama. Najznačajnija manifestacija je međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu gde su rakije Šurlan dobile visoku ocenu za kvalitet i nosioci su zlatne medalje. Osim sajma poljoprivrede posećene su i ostale manifestacije u Srbiji, a u poslednje vreme rakije Šurlan bile su izlagane na sajmovima hrane u Rumuniji uz pomoć privredne komore.

To je porodični posao koji traži puno odricanja i svakodnevnog rada, zbog toga povremeno se organizuje i sezonska radna snaga. Rakija destilerije Šurlan se plasira u svim većim i manjim gradovima Srbije. Po restoranima i kafanama zatim po prodavnicama i diskontima pića.

U budućnosti se planira proširenje voćarske proizvodnje kako na svom imanju tako i u saradnji sa svojim kooperantima samim tim doći će i do povećanja proizvodnje rakija, a zatim ulaganje u proizvodne pogone HASAP I IZVOZ.

Date added: November 29, 2011, 7:40 am    Hits: 1529
Powered by Sigsiu.NET RSS Feeds

Pretraga

Prijatelji projekta

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pratite nas na

Baner
Baner

Google Oglasi

Prijatelji

Baner
Baner
Baner

Anketa

Koja vina najčešće kupujete?