Izbor najbolje srpske šljivovice svih vremena

U organizaciji poljoprivrednog fakulteta
Poljoprivredni fakultet u Zemunu saopštio je danas da će organizovati izbor za najbolju srpsku šljivovicu svih vremena, a rok za dostavljanje rakija je 10. decembar ove godine.

izbor_najbolje_sljivovice_svih_vremena.jpg
Pravo učešća na izboru imaju sve šljivovice proizvedene na tlu Srbije u periodu od 1900. do 2008. godine, a od 20 do 30 najbolje ocenjenih šljivovica moći će da učestvuje u jedinstvenoj aukcijskoj prodaji najboljih srpskih šljivovica.
Motivi za ovakvu jedinstvenu manifestaciju, koja se po prvi put održava na našim prostorima, jesu ugled, reputacija i prestiž Srbije, srpske šljivovice i srpskog domaćina u svetu, kao i potvrda da je srpska šljivovica najbolje i tehnološki najsavršenije jako alkoholno piće na svetu.
Taj izbor je, takođe, uvod i u drugu manifestaciju - aukcijsku prodaju najboljih srpskih šljivovica svih vremena koja se planira za kraj 2010. godine.

 

Idejni tvorac te manifestacije i predsednik osmočlane ekspertske komisije za izbor najbolje srpske šljivovice jeste eminentni stručnjak iz ove oblasti, prvi i jedini doktor nauka za jaka alkoholna pića i ekspert za senzorno ocenjivanje kvaliteta šljivovice, prof dr Ninoslav Nikićević.
Zainteresovani trebaju da do navedenog roka dostave tri flaše zapremine jednog litra ili 0,7 litara. Potrebni podaci za šljivovice koje učestvuju u izboru su ime i prezime vlasnika (proizvođača), mesto proizvodnje, godina proizvodnje, sorta šljive i vrsta suda u kojem je rakija sazrevala ili odležavala.
Ocenjivanje senzornog kvaliteta srpskih šljivovica koje zvanično učestvuju u izboru obaviće se na Poljoprivrednom fakultetu sredinom decembra ove godine, a pobednik će biti proglašen 16. januara 2010. godine.
 
Izvor: Tanjug , Beta , Blic

Pogledajte još

Pretraga

Prijatelji projekta

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pratite nas na

Baner
Baner

Google Oglasi

Prijatelji

Baner
Baner
Baner