22. “Banoštorski dani grožđa”

Manifestaciju 22. “Banoštorski dani grožđa” će 01.09.2018. u 13 časova i 30 minuta svečano otvoii pokrajinski sekretar sekretar za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo, gospodin Vuk Radojević.

Centralni deo je izložba vina, a posetioci će moći da uživaju u svečanom defileu učesnika i tradicionalnom prikazu prerade grožđa na način na koji su to radili naši preci. Na taj način se promoviše vinogradarstvo kao grana poljoprivrede i domaći ruralni turizam.

Da bismo upotpunili program organizujemo Mini privredni sajam svega što je vezano za vinogradarstvo, od kalema pa do konačnog proizvoda. Pedstaviće se: Savacoop Novi Sad, Agromarket Sremska Mitrovica, Sigoc Šid, TMB Diamond Pančevo, Agroplanta Velika Drenova…

U okviru pratećeg programa organizujemo izložbu rukotvorina Udruženja žena, a posetioci će moći da uživaju i u nastupima loklanih kulturno – umetničkh društava koja neguju tradiciju pesme i igre, a sve uz pratnju orkestra Miće Jankovića i voklanih solista Danke Stojiljković i Čede Markovića.

Na obali Dunava uz čašu dobrog vina ni ove godine nećemo izneveriti goste gurmane za koje pripremamo tradicionalne specijalitete – bik na ražnju i lovački paprikaš. U večernjim satima nastupiće poznati rok bend “Riblja čorba”.

Vino je postalo motiv za otkrivanje novih destinacija, posetu poznatim vinskim podrumima, potragu za novim proizvodima, upoznavanjem drugih običaja i manifestacija.

Dobrodošli!

 

Pretraga

Prijatelji projekta

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pratite nas na

Baner
Baner

Google Oglasi

Prijatelji

Baner
Baner
Baner

Anketa

Koja vina najčešće kupujete?