Rakija se peče i u EU

Ljudi u Srbiji moći će da peku rakiju za sopstvene potrebe i kada Srbija uđe u Evropsku uniju, rekao je šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport.

Davenport je rekao da svaka zemlja ima svoje nacionalno piće i da ulazak u Evropsku uniju ne znači i prestanak njegove proizvodnje.


"Svaka zemlja Evropske unije ima svoje nacionalno piće. Stvar je vrlo jasna. Svako može da peče rakiju i u svim zemljama se to radi, pečenje rakije, za lične potrebe, nigde nije stalo. Za pića koja se proizvode za široku potrošnju, važe pravila koja bi trebalo da zaštite kvalitet", rekao je Davenport.

Govoreći o stanju medija u Srbiji Davenport je rekao da je trenutno velika zavisnost medija od javnih budžeta, ali da je dobar korak načinjen usvajanjem Medijske strategije.

"Delegacija EU je radila u tom pravcu. Mnogo je bilo organizacija koje su shvatile ozbiljnost problema oko medijske scene u Srbiji. Bitan aspekat je finansiranje. Zbog toga sam zadovoljan što je Vlada usvojila strategiju. Došlo do niza javnih rasprava u Nišu i rezultat tih svih rasprava je jedan set zakona o medijima i javnim servisima", rekao je Davenport, pišu Južne vesti.

Izvor: B92

Pretraga

Prijatelji projekta

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pratite nas na

Baner
Baner

Google Oglasi

Prijatelji

Baner
Baner
Baner

Anketa

Koja vina najčešće kupujete?