Zlatne medalje za Rubinova vina

Vina kruševačkog „Rubina“, su na takmičenju AWC Vienna 2011 intrenational wine challenge, dobila maksimalna priznanja.

Vina Terra Lazarica Chardonnay i Terra Lazarica Cabernet Sauvignon okitila su se zlatnom medaljom, dok je vino Terra Lazarica Merlot dobilo – srebrnu medalju.

- Ovo je veliko priznanje za našu kuću – rekao je Zoran Bekrić, generalni direktor „Rubina“, iz Kruševca. – Tim pre što je ovo najveći konkurs vina i ove godine je bilo prijavljeno 9632 uzorka iz 36 zemalja sa pet kontinenata. Obevšteni smo da smo dobitnici prestižne nagrade, a 2. novembra, u Gradskoj većnici u Beču biće prezentovana najbolja vina ovogodišnjeg takmičenja, među kojima će, svakako, vodeće pozicije imati Rubin. Tada će nam biti uručeno priznanje.

Takmičenje je obavljeno uz potpunu tajnost i anonimnost uzoraka, a kruševački „Rubin“ koji posluje u valsništvu Inveja i Predraga Rankovića učestvovao je sa četiri svoja vina, od koja su se dva okitila zlatom, a jedno srebrom. -

- Detalji ocenjivanja biće objavljeni uskoro, kada će biti izdata i Bela knjiga vina 2011/2012, najobimniji vodič vina na nemačkom jeziku, gde su na gotovo hilajdu strana predstavljene najbolje vinarije i rezultati prestižnih takmičenja, na kojima, pokazalo se, naša zaizimaju vodeća mesta. Ovo veliko priznanje, svakako je potvrda da „Rubin“, posle privatizacije grabi krupnim koracima napred, ulaže u vinograde, pojavljuje se na tržištu sa novim proizvodima, koji brzo postaju brendovi i osvajaju, kako domaće, tako i inostrano tržište.

- Na inicijativu Predraga Rankovića, prvog čoveka Inveja, u čijem sastavu posluje i naša vinarija, mnogo se ulaže u tehnologiju i to daje velike rezultate – rekao je Bekrić. – Vodimo računa o svakom detalju. Vinogradi se pažljivo neguju, grožđe je odličnog kvaliteta, tehnološki postupak proizvodnje naših proizvoda dokazan i oproban.

„Rubin“ i Predrag Ranković, dokazuju da Srbija ima brednove za svet. A, pre ovog takmičenja, 2007 godine, na ovom konkursu, vina „Rubina“, takođe su osvojila dve srebrne medalje.
Izvor: Betaoms

 

Pretraga

Prijatelji projekta

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pratite nas na

Baner
Baner

Google Oglasi

Prijatelji

Baner
Baner
Baner