III Međunarodni Festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“

Turistička Organizacija Grada Sombora, u saradnji sa „D-Wine“ d.o.o. po treći put u Somboru, organizuje III Međunarodni Festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“. Festival će biti održan 03.12.2011.godine, u Kristalnoj sali hotela InterNacion , Trg Republike 1, Sombor, a proticaće u vremenu od 14:00 do 20:00.

Namera organizatora je, pre svega, da obogati turističku ponudu grada i regije, ali i da doprinese širenju vinske kulture, kojoj se poslednjih godina posvećuje sve veća pažnja, naročito u našoj i zemljama u okruženju.

Čonoplja, Riđica, Telečka, Sivac, samo su neka od mesta u okolini Sombora, u kojima je nekada vinogradarstvo bilo jedno od najzastupljenijih poljoprivrednih grana. S obzirom na pogodno tlo za uzgoj vinove loze na ovim prostorima, III Međunarodni festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“ će takođe biti idealna prilika da i vlasnici velikih vinarija i malih gazdinstava uspostave nove kontakte i time se motivišu za vinogradarstvo, kao jednu od poljoprivrednih grana u usponu.

Predviđeno je da III Međunarodni festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“u Somboru okupi oko 40 vinara iz Srbije i zemalja iz okruženja. Kako je uz dobro vino neophodna i dobra hrana, III Međunarodni festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“ želi da na istom mestu posetiocima ponudi i gastro-kutak sa hranom karakterističnom za ovo podneblje koja najbolje ide uz vina.

Tokom, ovog festivalskog dana, posetioci će moći da uživaju i u pratećem programu koji će uključivati kulturno umetnički – muzički deo, promocije i prezentacije renomiranih vinskih kuća, ali i stručna predavanja.

Uz ulaznicu, svaki posetilac će dobiti vinsku čašu i katalog izlagača.

Prošlogodišnji, II Međunarodni festival vina i hrane “Ravangrad Wine Fest” u Somboru, okupio je preko 50 izlagača vina i hrane. Na veliko zadovoljstvo organizatora i izlagača, posećenost Festivala je prevazišla očekivanja. Festival je bio medijski ispraćen kao značajna manifestacija u brojnim medijima.

Preuzmite prijavni formular

 

Pretraga

Prijatelji projekta

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pratite nas na

Baner
Baner

Google Oglasi

Prijatelji

Baner
Baner
Baner