Manifestacije

Manifestacija Mesto Termin
Grožđebal Apatin septembar Tradicionalni lokalni festival vina
Berba grožđa Vršac septembar Održava se svakog trećeg vikenda u septembru. Okuplja na hiljade ljudi koji slave berbu grožđa, koji degustiraju odlično vino i vesele se uz dobru muziku. Tradicionalno se organizuju i vatromet, koncerti, nastupi tamburaša, grožđe iz aviona - jedinstvena nagradna igra na svetu i dobro raspoloženje u ogromnim količinama.
Berbanski dani Palić septembar Praznik grožđa i vina, dan vinske kulture i vinskih pesama. Tradicionalna manifestacija koja se održava krajem septembra u čast nove berbe. Organizuje se i berbanski voz, berbanska parada, ceremonija konzula i vitezova vinskog reda, degustacija vina, vinski tunel.
Župska berba Aleksandrovac septembar Kada se pravi Vinska ulica i fontana vina. Manifestacija župskih vinogradara i vinara koja se obeležava u Aleksandrovcu od 1963. godine ne može se zamisliti bez jedinstvene na svetu Fontane vina u centru grada, gde se iz nje tri dana besplatno služi vino. Župljani u šali znaju da kažu: "Vinsku ulicu imamo jednom godišnje, ali vinske uličare stalno".
Karlovačka berba Sremski Karlovci septembar Trodnevni kulturno-turistički događaj, uz izložbu grožđa i karlovačkih vina i proglašenje najboljeg vinara Karlovaca.
Pudarski dani Irig septembar Iriška vina uz tamburaše, maskenbal, proglašavanje gospodara pudarskih dana, izložbu starina i domaće radinosti
Smederevska jesen Smederevo septembar Turistička manifestacija posvećena grožđu i vinu, uz defile srednjevekovnih vitezova i biranje najboljeg vina.
Vinska jesen Knjaževac, selo Vina septembar
Oplenačka berba Topola oktobar Tradicionalna manifestacija posvećena berbi grožđa i vinu, uz sabor narodnog stvaralaštva. Traje 3 dana.
Vino Fest Beograd, hotel Interkontinental oktobar
Svet vina Beogradski sajam novembar
DEGUSTACIJE:

Orlovat 6. januar
Temerin januar Treći vikend januara
Vršac februar
Feketić 25. februar
Temerin maj

Pretraga

Prijatelji projekta

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pratite nas na

Baner
Baner

Google Oglasi

Prijatelji

Baner
Baner
Baner