Impregnacija drvenih stubova

VODENI RASTVOR ZA IMPREGNACIJU DRVETA

CrCuF je 5-7% vodeni rastvor za antiseptičku primenu. CrCuF je mešavina natrijum bihromata, bakar II sulfata (plavog kamena) i natrijum fluorida.

Zaštita drvenih stubova
se izvodi u cilju očuvanja drveta od biodegradacije (propadanja usled klimatskih uslova kojima je drvo izloženo) a koji su svrstani u klase I-XIII, (postoji ukupno 1-18 klasa) prema standardu GOST 20022.2-80.
CrCuF se koristi naročito kod zaštite drveta od gljivica koje se naročito razvijaju u delovima stuba direktno iznad i ispod zemlje usled dodira sa materijama u zemlji i količinom vode u vazduhu i u zemlji.
Rastvor za impregnaciju je nezapaljiv. Komponente rastvora se potpuno absorbuju u drvetu i ostaju u njemu tokom celog perioda eksploatacije.

Duboka impregnacija antiseptičkim preparatom CrCuF obezbeđuje kompletnu dekontaminaciju drveta i tako ga štiti od biodegradacije. Faze u tretiranju: sušenje, impregnacija pod pritiskom i ponovno sušenje, sterilišu drvo i ono ostaje zaštićeno od dalje kontaminacije.

CrCuF
Nije škodljiv!


Klasa IV (od 4 klase prema standardu GOST 28815-90). To znači da je vodeni rastvor od 5% potpuno bezbedan za okolinu.
Ovaj vodeni rastvor koji se koristi pri impregnaciji drveta nije na listi zabranjenih supstanci.

Sanitarno Epidemiološki Zaključak
Certification Information.
(FGU "Yaroslavl Center
Standardization, Metrology
and certification")

REGULACIJA I DOKUMENTACIJA

Karakteristike Drvenih stubova otpornih na biodegradaciju. Očuvanje i zaštita.

Prema TTM-Les doo specifikacijama odobrena proizvodnja od 01. Avgusta 2009.
Trenutno ne postoje propisi koji se odnose isključivo na ovu vrstu proizvoda. Međutim, postoji niz standarda koji regulišu zaštitu drveta, kao i parametri vezani za očuvanje i impregnaciju. Uzimajući u obzir ove propise Ruske Federacije, razvili smo tehničke specifikacije i obavezne uslove koji se odnose na ovaj proces proizvodnje.

II  Zaključak

Izdat od strane Moskovskog državnog Šumarskog univerziteta dana 29. oktobra 2009. Ovaj zaključak se odnosi na usklađenost proizvoda sa specifikacijom potrebnom za njegovu proizvodnju, kako je utvrđeno od strane proizvođača TTM-Les d.o.o.

III Izjava o usklađenosti

Koju je izdao Moskovski državni Šumarski univerzitet, dana 11. novembra 2009. Drveni impregnirani stubovi otporni na biodegradaciju su proizvedeni u skladu sa specifikacijama i propisima za proizvodni proces i odobreni od strane proizvođača i USAGLAŠENI SA STANDARDIMA RUSKE FEDERACIJE.

IV  SANITARNO-EPIDEMIOLOŠKI ZAKLJUČAK  o antiseptičkom rastvoru CrCuF.
Ovaj vodeni rastvor koji se koristi u procesu impregnacije drveta nije na listi zabranjenih supstanci.


U Novembru 2009. proizvod je poslat na razmatranje Komisiji Državnog Centra za Sertifikaciju  okviru Ministarstva poljoprivrede (Odsek za šumarstvo) pod  VOLUNTARY CERTIFICATION of QUALITY.
 

Pogledajte još:

 

Pretraga

Prijatelji projekta

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pratite nas na

Baner
Baner

Google Oglasi

Prijatelji

Baner
Baner
Baner