Nagrađeni najbolji proizvođači vina i rakija

Na Novosadskom sajmu, u okviru manifestacije „Izazovi ukusa“, uručena su priznanja najuspešnijim kompanijama, udruženjima i pojedincima povodom ocenjivanja kvaliteta vina i jakih alkoholnih pića, u susret 79. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu.

U kategoriji jakih alkoholnih pića zanatskog tipa proizvodnje, veliki šampionski pehar uručen je predstavnicima Udruženja proizvođača rakije „Srpska rakija“ iz Beograda i BMB „Delta“ iz Gradiške u Republici Srpskoj, za organizovan nastup i visok kvalitet i širok asortiman voćnih rakija. Srebrnim peharom nagrađen je „Zenit“ iz Ćuprije, a peharom Novosadskog sajma „Podrum Lukić“ iz Babajića kod Ljiga.

Komisije za ocenjivanje kvaliteta vina i jakih alkoholnih pića ocenjivale su 264 uzorka, koje je prijavilo 120 učesnika i dodelile šest velikih šampionskih pehara, dva srebrna i tri pehara Novosadskog sajma. Uručeno je i 36 velikih zlatnih medalja, 106 zlatnih, 96 srebrnih, 10 bronzanih, sedam povelja, devet plaketa i 15 titula šampiona kvaliteta u grupi proizvoda.

Autor: S. K.
Izvor: Pravda

 

Pretraga

Prijatelji projekta

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pratite nas na

Baner
Baner

Google Oglasi

Prijatelji

Baner
Baner
Baner

Anketa

Koja vina najčešće kupujete?