III Međunarodni Festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“

Turistička Organizacija Grada Sombora, u saradnji sa „D-Wine“ d.o.o. po treći put u Somboru, organizuje III Međunarodni Festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“. Festival će biti održan 03.12.2011.godine, u Kristalnoj sali hotela InterNacion , Trg Republike 1, Sombor, a proticaće u vremenu od 14:00 do 20:00.

Namera organizatora je, pre svega, da obogati turističku ponudu grada i regije, ali i da doprinese širenju vinske kulture, kojoj se poslednjih godina posvećuje sve veća pažnja, naročito u našoj i zemljama u okruženju.

Čonoplja, Riđica, Telečka, Sivac, samo su neka od mesta u okolini Sombora, u kojima je nekada vinogradarstvo bilo jedno od najzastupljenijih poljoprivrednih grana. S obzirom na pogodno tlo za uzgoj vinove loze na ovim prostorima, III Međunarodni festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“ će takođe biti idealna prilika da i vlasnici velikih vinarija i malih gazdinstava uspostave nove kontakte i time se motivišu za vinogradarstvo, kao jednu od poljoprivrednih grana u usponu.

Predviđeno je da III Međunarodni festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“u Somboru okupi oko 40 vinara iz Srbije i zemalja iz okruženja. Kako je uz dobro vino neophodna i dobra hrana, III Međunarodni festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“ želi da na istom mestu posetiocima ponudi i gastro-kutak sa hranom karakterističnom za ovo podneblje koja najbolje ide uz vina.

Tokom, ovog festivalskog dana, posetioci će moći da uživaju i u pratećem programu koji će uključivati kulturno umetnički – muzički deo, promocije i prezentacije renomiranih vinskih kuća, ali i stručna predavanja.

Uz ulaznicu, svaki posetilac će dobiti vinsku čašu i katalog izlagača.

Prošlogodišnji, II Međunarodni festival vina i hrane “Ravangrad Wine Fest” u Somboru, okupio je preko 50 izlagača vina i hrane. Na veliko zadovoljstvo organizatora i izlagača, posećenost Festivala je prevazišla očekivanja. Festival je bio medijski ispraćen kao značajna manifestacija u brojnim medijima.

Preuzmite prijavni formular

 

Pretraga

Prijatelji projekta

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pratite nas na

Baner
Baner

Google Oglasi

Prijatelji

Baner
Baner
Baner

Anketa

Koja vina najčešće kupujete?