vinski-bal-vlasotince-2011
Na ovogodišnjem "Vinskom balu" Velibor Milošević, iz Prilepca, i braća Milutin i Siniša Cakić, iz sela Dadinca, proglašeni su za najbolje vinogradare i vinare.


Žiri "Vinskog bala", najznačajnije privredno-turističke manifestacije, koja traje od daleke 1960. godine, za "Boginju vina" proglasio je učenicu iz Vlasotinca Draganu Petković.

Vlasotinački kraj, gde su se vinogradi prostirali na više od 2.000 hektara, gotovo deset puta više nego sada, kako se čulo na okruglom stolu, trebalo bi da oživi vinogradarstvo kojim se uglavnom bave stariji ljudi i zaljubljenici u vinograde.

Svetska banka je za oživljavanje vinogorja u ovom delu južne Srbije odobrila trideset hiljada evra i već je počela obnova pedesetak hektara zapuštenih parcela.

Božidar Kocić, predsednik Udruženja vinara i vinogradara, kaže da "ovdašnji vinogradi imaju dušu" i zato nije čudnovato što ih stručnjaci porede sa najboljim francuskim vinogorjem.

Ovogodišnji "Vinski bal" sigurno nije bio tako bogat kao mnogi prethodni, jer lokalna samouprava nije imala dovoljno novca za organizaciju ove prestižne manifestacije, ali nije izostalo pesme, igre i mladalačke lepote.

U kultutno-zabavnom programu najveće interesovanje vladalo je za nastup folk zvezde Rade Manojlović, a uz vatromet i Crvenu jabuku završen je ova priredba, koja se po tradiciji održava na obalama reke Vlasine.
Autor Danilo Kocić
Izvor Južne vesti

Pretraga

Prijava na newsletter

Prijatelji projekta

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pratite nas na

Baner
Baner

Google Oglasi

Prijatelji

Baner
Baner
Baner

Anketa

Koja vina najčešće kupujete?

Prijavljivanje