U čast grožđa, vina i muzike

VINO - Grožđe, vino, muzika, stari zanati, tradicija, kultura, rakija, med i još mnogo toga, sinonimi su za tradicionalni Grožđenbal koji se ovog vikenda organizuje kao i svake godine u Sremskim Karlovcima. Velika svetkovina, Karlovačka berba grožđa, koja počinje danas i traje do nedelje, sinoć je imala uvertiru, a večeras će biti svečano otvorena.
Kao i uvek kada je na programu praznik „nektara“, centralni Trg i ulice Sremskih Karlovaca do nedelje će izgledati kao jedinstveni vašar. Pored Dunava, rezervisan je prostor za luna park i vašarske šatre, a u centru Karlovaca poređani su štandovi proizvođača grožđa i vina, rakije i kuglofa, proizvoda koji svake godine plene pažnju mnogobrojnih posetilaca Grožđenbala.
Zvanični program počeo je sinoć otvaranjem izložbe vina „Karlovački vinari i vinogradari“, a svečano otvaranje uz defile fijakera je večeras u 19 sati. Pola sata kasnije na bini na Trgu Branka Radičevića nastupa Veliki tamburaški orkestar RTV-a. Potom sledi nastup Zvonka Bogdana, a oko 22 sata i Vesne Marije.
Sutra od 14 sati biće dodeljene nagrade u okviru tradicionalnog projekta „Sačuvajmo lepe kuće i bašte Sremskih Karlovaca“, u večernjem programu na Trgu će svirati „Neverne bebe“. Posle njihovog nastupa, zakazanog za 19.30 sati, još jedan u nizu „grožđenbalskih“ koncerata će održati i popularni kantautor Vlado Georgijev. Muzika će i zatvoriti Berbu, a za poslednje veče su predviđeni koncerti bendova „Amajlija“ i „Valentino“.

Vanredni vozovi Novi Sad – Sremski Karlovci
Oni koji žele da vikend provedu na karlovačkom „Grožđenbalu“ do Sremskih Karlovaca će od danas do nedelje najbrže stići vozom jer su „Železnice Srbije“ uvele vanredne polaske na relaciji Novi Sad – Sremski Karlovci – Novi Sad. Pored redovnih polazaka u 18.10, 19.48 i 22.40, uvedeni su i vozovi od 19, 20, 20.55 i 21.57 sati, dok će vozovi iz Karlovaca u Novi Sad polaziti u 18.10, 19.30, 20.25, 21.30, 22.04, 22.25 i 23 minuta nakon ponoći. Cena prevoza na ovoj relaciji je 48 dinara, a povratna karta košta 76 dinara, dok je prigradski autobus u jednom pravcu 120 dinara.
 
Izvor: 24 Sata

Pretraga

Prijava na newsletter

Prijatelji projekta

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pratite nas na

Baner
Baner

Google Oglasi

Prijatelji

Baner
Baner
Baner