"Žuta osa superior"

Zuta_osa.gif
Preduzeće za proizvodnju alkoholnih i bezalkoholnih pića "Flores" iz Divostina kod Kragujevca plasiraće od idućeg meseca na srpsko tržište novu vrstu rakije koja nosi naziv "žuta osa superior".

Prema rečima direktora Miomira Pljakića, nova rakija firme "Flores" pojavljuje se na tržistu povodom obeležavanja 24 godina postojanja tog privatnog preduzeća, a njena promocija je zakazana uoči Univerzijade u Beogradu.
"Rakija 'žuta osa superior", sa 42 odsto alkohola, odležala je osam godina u hrastovoj ambalaži i kvalitet nam ne dozvoljava da je plasiramo u većim količinama,. Zato će se do kraja godine na tržištu naći do 6.000 boca, koje će se prodavati po ceni od 2.300 do 2.600 dinara", izjavio je Pljakić Tanjugu.

On je dodao da će se nova rakija, pakovana u reljefnim flašama proizvedenim u Češkoj, prodavati u ekskluzivnim prodavnicima pića u bocama od 0,7 litara, koje i predstavljaju standarde Evropske unije kada je reč o žestokim pićima.

Kompanija "Flores" je u protekle gotovo dve i po decenije na domaćem i inostranim tržištima prodala više miliona boca raznih vrsta rakija, dobitnik je brojnih zlatnih medalja i priznanja za vrhunski kvalitet, a nedavno je dobila i sertifikat "Hasap" kojim se potvrđuje kontrola proizvodnje zdrave hrane.

Od oko 150.000 boca pića, koliko se u proseku godišnje proizvede, polovina se izveze, najviše na tržišta Australije i SAD.

Opremljena i najsavremenijom labaratorijom, firma "Flores" po mišljenju stručnjaka ima sve preduslove da postane brend, poput najčuvenijih svetskih proizvođača viskija i konjaka.

Pljakić je naveo da je njegova kompanija, zbog svetske ekonomske krize, računala na pad prometa do 15 odsto, ali se desilo da je, suprotno očekivanjima, prodaja u prva tri meseca 2009. povećana za dva i po odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Lani je "Flores" plasirao na domaća i inostrana tržišta 120.000 boca "žute ose", "bele ose", "srpske loze", "drozda", "lincure"...

Izvor:(Tanjug)

Pretraga

Prijava na newsletter

Prijatelji projekta

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pratite nas na

Baner
Baner

Google Oglasi

Prijatelji

Baner
Baner
Baner