Mladi direktor preduzeća „Milpeks“ d.o.o. Danilo Milošević (22) uspeo je da porodični hobi pretvori u ozbiljan posao. Pre 30 godina, Danilov deda Radisav je krenuo da proizvodi vino za sopstvene potrebe, a taj njegov hobi je prešao na Danilovog oca Zorana.

Međutim, videvši da se otvara sve više vinskih podruma u Srbiji, Danilo je rešio da ovu porodičnu tradiciju pretvori u posao i uposli celu porodicu.

- Pre tri godine smo počeli da razmišljamo o organizovanoj i na zakonu zasnovanoj proizvodnji. Obratili smo se Fondu za razvoj, konkurisali za dva start-up kredita, kupili odgovarajuću opremu i stvorili uslove za savremenu i organizovanu proizvodnju - kaže Danilo Milošević.

Novac su iskoristili i izgradili podrume za čuvanje i negovanje vina i rakija, prostore za fermentaciju, novu pecaru i slično. U okviru novih objekta su u izgradnji i sale za degustaciju i prezentaciju, nekoliko apartmana za razvoj budućeg vinskog turizma. Proizvodni pogoni se nalaze u Žabarima, a distribucija je iz Beograda gde je sedište preduzeća.

- Ova vrsta posla se radi iz ljubavi, ali imajući u vidu znatna kreditna, pozajmljena i sopstvena sredstva koja smo uložili, očekujemo da donese i odgovarajuće prihode koji će nam omogućiti da servisiramo obaveze i dalje da ulažemo u razvoj, a naravno da u budućnosti može biti i isplativ - kaže Danilo.


Njihova vina nalaze se u ponudi poznatih restorana i hotela u Beogradu i okolini i na Zlatiboru.

Autor: M.N.
Izvor: Blic

Pretraga

Prijava na newsletter

Prijatelji projekta

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pratite nas na

Baner
Baner

Google Oglasi

Prijatelji

Baner
Baner
Baner

Anketa

Koja vina najčešće kupujete?

Prijavljivanje