Najbolja srpska šljivovica je...

Ljubitelji dobre ljute sa nestrpljenjem čekaju 16. januar 2010. kada će biti proglašena najbolja srpska šljivovica svih vremena.

Izbor je organizovao Poljoprivredni fakultet u Zemunu, a rok za dostavljanje rakija je 10. decembar ove godine.

Pravo učešća na izboru imaju sve šljivovice proizvedene na tlu Srbije u periodu od 1900. do 2008. godine.

Taj izbor je, takođe, uvod i u drugu manifestaciju - aukcijsku prodaju najboljih srpskih šljivovica svih vremena koja se planira za kraj 2010. godine.

Idejni tvorac manifestacije i predsednik osmočlane ekspertske komisije za izbor najbolje srpske šljivovice, je prvi i jedini doktor nauka za jaka alkoholna pića i ekspert za senzorno ocenjivanje kvaliteta šljivovice, prof. dr Ninoslav Nikićević.

Zainteresovani proizvođači rakije bi trebalo da do navedenog roka dostave tri flaše zapremine jednog litra ili 0,7 litara. Potrebni podaci za šljivovice koje učestvuju u izboru su ime i prezime vlasnika (proizvođača), mesto proizvodnje, godina proizvodnje, sorta šljive i vrsta suda u kojem je rakija sazrevala ili odležavala.

Ocenjivanje senzornog kvaliteta srpskih šljivovica koje zvanično učestvuju u izboru obaviće se na Poljoprivrednom fakultetu sredinom meseca decembra 2009.

Izvor: MONDO

Pretraga

Prijava na newsletter

Prijatelji projekta

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pratite nas na

Baner
Baner

Google Oglasi

Prijatelji

Baner
Baner
Baner