Na Novosadskom sajmu, u okviru manifestacije „Izazovi ukusa“, uručena su priznanja najuspešnijim kompanijama, udruženjima i pojedincima povodom ocenjivanja kvaliteta vina i jakih alkoholnih pića, u susret 79. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu.

U kategoriji jakih alkoholnih pića zanatskog tipa proizvodnje, veliki šampionski pehar uručen je predstavnicima Udruženja proizvođača rakije „Srpska rakija“ iz Beograda i BMB „Delta“ iz Gradiške u Republici Srpskoj, za organizovan nastup i visok kvalitet i širok asortiman voćnih rakija. Srebrnim peharom nagrađen je „Zenit“ iz Ćuprije, a peharom Novosadskog sajma „Podrum Lukić“ iz Babajića kod Ljiga.

Komisije za ocenjivanje kvaliteta vina i jakih alkoholnih pića ocenjivale su 264 uzorka, koje je prijavilo 120 učesnika i dodelile šest velikih šampionskih pehara, dva srebrna i tri pehara Novosadskog sajma. Uručeno je i 36 velikih zlatnih medalja, 106 zlatnih, 96 srebrnih, 10 bronzanih, sedam povelja, devet plaketa i 15 titula šampiona kvaliteta u grupi proizvoda.

Autor: S. K.
Izvor: Pravda

 

Pretraga

Prijava na newsletter

Prijatelji projekta

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pratite nas na

Baner
Baner

Google Oglasi

Prijatelji

Baner
Baner
Baner

Anketa

Koja vina najčešće kupujete?

Prijavljivanje