Festival srpskih vina, pod sloganom „Vreme je za vino, pijmo domaće”, biće održan u subotu, 6. novembra u Lazarevcu, najavljeno je juče na konferenciji za novinare u prostorijama Turističke organizacije Beograda. Na drugom festivalu u Sportskom centru „Kolubara” biće predstavljena 43 proizvođača vina, člana Udruženja vinogradara i vinara Srbije, naveo je predsednik tog udruženja Gvozden Radenković.

Vinski turizam svakako može da pomogne promociji određene turističke destinacije, zbog čega će grad uvek podržati ovakve i slične manifestacije, istakao je direktor Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov.

– Kada pričamo o ponudi određene turističke destinacije, njen bitan segment se odnosi na hranu i piće. Nama je u interesu da turisti koji posećuju srpsku prestonicu probaju što veći broj domaćih vina, da osete ukuse koji će im ostati nezaboravni – istakao je Veselinov. Predsednik opštine Lazarevac Branko Borić je podsetio da se u taj kraj poslednjih godina, pored poznate delatnosti na polju energetike, sve više ulaže u poljoprivrednu proizvodnju.
Autor: B.I.
Izvor: Danas

 

Pretraga

Prijava na newsletter

Prijatelji projekta

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pratite nas na

Baner
Baner

Google Oglasi

Prijatelji

Baner
Baner
Baner

Anketa

Koja vina najčešće kupujete?

Prijavljivanje