Eliksir za medalju

Vinoterapija usporava proces starenja, leči celulit, smanjuje bore i otklanja pigmentisane fleke

Vino podstiče mikrocirkulaciju i izlučivanje otrova iz tkiva i vlaži kožu koja tako postaje čvršća

vino-eliksir-za-medalju

Od davnina je poznat pozitivan i lekovit uticaj vina na ljudski organizam, ali tek dvadesetih godina prošlog veka počelo je detaljnije istraživanje i naučno dokazivanje kako ovaj napitak od grožđa utiče na žensku lepotu. Nova kozmetička metoda, zasnovana na tretmanu za negu lica i tela, a na bazi vina i njegovih korisnih elemenata koji usporavaju proces starenja, leči celulit, smanjuju bore i otklanja pigmentisane fleke, i sve je popularnija u evropskim velnes i spa centrima. Dame širom sveta, bez obzira na starosno doba u kojem se nalaze, već uveliko koriste blagodeti vinoterapije. Prema rečima idejnog tvorca kozmetike na bazi vina, direktora instituta „Dalfa grup“ u Đenovi doktora Davida Antićija vinoterapija je uvođenje gurmanske kozmetike u ponudu velnes centara.

Moćan antioksidant

Tako moćan napitak sadrži aktivne sastojke poput procijanidida, koji štiti krvne sudove i suprostavlja se slobodnim radikalima, polifenola, aktivnog antioksidanta, resveratrola, kao i brojne vitamine i minerale koji povoljno utiču na strukturu kože, jačaju kapilare i snižavaju nivo holesterola. Vino ima veliku antioksidacionu snagu i danas je jedno od najvažnijih antiejdž proizvoda.
- Samo grožđe sadrži obilje vitamina E, natrijum fluora, magnezijuma, kao i voćnih kiselina, poput vinske, limunske, jabuke i upravo zahvaljujući tome, vinoterapijom se uklanjaju odumrle ćelije kože i podstiče izgradnja novih. Koštice grožđa i njegova kožica bogate su polifenolima i antioksidantima posebno bitnim u borbi protiv starenja i to čak za 80 odsto - ističe dr Antići.
Vino podstiče i mikrocirkulaciju, kao i izlučivanje otrova iz vezivnih tkiva, vlaži kožu, koja tako postaje čvršća. Zbog sposobnosti drenaže terapija je delotvorna i u lečenju tvrdokornog celulita. Takođe, vino pomaže kod izbeljivanja kože, povišene pigmentacije epiderma, a posle nekoliko tretmana tamne fleke na licu i telu nestaju kao rukom odnesene.

Energetski stimulans

Pomoću vinskih preparata, organizam se stimuliše energijom, a telo oslobađa stresa. Pre svakog jednočasovnog tretmana svaka dama se ponudi šoljom toplog stimulativnog čaja pripremljenog sa pola kašičice crvenog vina. Lice se očisti mlekom, a na dekolte se nanosi blagi grožđani tonik.
Zatim sledi blagi piling, posle čega se na lice stavlja maska od meda lavande. Nežnim utrljavanjem koncentrovanog seruma od crvenog grožđa, kajsije i sicilijanskog grejpa zaštite se najosetljiviji delovi kože lica. Revitalizirajući tretman se završava nanošenjem male količine noćne kreme sa grožđem i sojinim izoflavonima.
Vino od kojih se prave kozmetički proizvodi po ideji dr Antićija, od različitih je sorti grožđa, uzgajano isključivo u Italiji. Međutim kako ističe doktor Antići, proizvodi za negu lica i tela od vina uskoro će se raditi i od francuskih vina.
 
Autor: Dragana Rodić

Pretraga

Prijava na newsletter

Prijatelji projekta

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pratite nas na

Baner
Baner

Google Oglasi

Prijatelji

Baner
Baner
Baner