Eko-vino iz fakultetskog podruma

SREMSKI KARLOVCI – Departman za voćarstvo i vinogradarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu kupcima i poslovnim partnerima predstavio je na oglednom dobru u Sremskim Karlovcima svoja kvalitetna vina.

Posebno interesovanje pobudila su dva vina – bermet, po kome je to vinogradarsko područje poznato u Evropi, i potpuno novo – ekološko vino.
Taj departman, kao deo celine Poljoprivrednog fakulteta, s rasadničarskim programom i realizovanim projektima na imanjima različitih kompanija, uz korisne oglede, preuzeo je primat u podsticanju voćarske proizvodnje u Srbiji, zalažući se za integralno gajenje zasada.

Zahvaljujući praksi koju studenti stiču u tom voćarsko-vinogradarskom centru, mnogi obrazovani inženjeri lako su pronašli posao, pa sada vode velike investicije u voćarstvu i vinogradarstvu u privatnim firmama ili na svojim gazdinstvima.

Već pet-šest godina, iz fakultetskog podruma prodaje se veoma tražen rizling i loza. I pored interesovanja kupaca iz inostranstva (Kine i Rusije), ti proizvodi prodavaće se samo kod nas jer se za proizvodnju upotrebljava samo s oglednih plantaža u Sremskim Karlovcima.
 
Bogate vinoteke

Departman za voćarstvo i vinogradarstvo otvorio je bogatu vinoteku u centru Sremskih Karlovaca, a uskoro će se sličan objekat opremiti i u Novom Sadu. 

Pretraga

Prijava na newsletter

Prijatelji projekta

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pratite nas na

Baner
Baner

Google Oglasi

Prijatelji

Baner
Baner
Baner